Belföld

2010.07.30. 11:09

Egyelőre nem lesz szigorítás az egészségügyi alkalmassági vizsgánál

FMH - Nem lép életbe az az előző kormány által hozott rendelet, amelynek értelmében augusztus elsejével szigorodott volna a vezetői engedélyekhez előírt egészségügyi alkalmassági vizsgálat - közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkársága pénteken.

MTI

A közlemény szerint Réthelyi Miklós miniszter 2011. január 1-jéig elhalasztotta annak a rendeletnek az életbe lépését, amely a közúti járművezetők egészségi alkalmasságának megállapításáról szólt, és amelyet az előző tárca vezetői hoztak az idén májusban.
Ha a rendelet augusztus elsején életbe lépett volna, az a siketek és nagyothallók számára jelentősen megnehezítette volna a közúti járművezetői engedély megszerzését. A tárca a többi között emiatt tartja indokoltnak a szabályozás felülvizsgálatát.
Az államtitkárság az elkövetkezendő hónapokban az érintett szakmai és civil érdekképviseleti szervezetekkel egyezteti az európai uniós jogharmonizációs kötelezettségből fakadó változtatási javaslatokat, s konszenzusos megoldás kialakítására törekszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!