Belföld

2009.04.05. 18:29

Döntöttek: az SZDSZ is támogatja Bajnai Gordont

Budapest - Az SZDSZ Országos Tanácsa vasárnap kétharmados többséggel úgy döntött, hogy a párt országgyűlési frakciója támogassa <i>Bajnai Gordon</i> miniszterelnökké választását.

nincs nev

Az SZDSZ Országos Tanácsa 62:21 arányban elfogadott határozatával megadta a felhatalmazást a párt ügyvivői testületének: támogathatja a jövendő kormányt abban az esetben, ha az előzetes várakozásoknak megfelelőnek tartják a kormányprogramot és a kormánylistát - mondta Fodor Gábor pártelnök vasárnap, a tanács több mint négyórás ülését követően. 

Emlékeztetett arra, hogy az SZDSZ korábban azt kérte: a kormány programja alapvetően a Reformszövetség programján alapuljon, olyan változások történjenek a kabineten belül, amelyek egyértelműen szakértői válságkezelő kormányjelleget adnak annak. 

Emellett azt kérték, hogy az új miniszterelnök itthon és külföldön is képes legyen bizalmat ébreszteni a magyar gazdaság iránt. Fodor Gábor véleménye szerint ezek a feltételek teljesülni látszanak. 

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!