Belföld

2011.08.08. 12:25

Devizahitel: csak a fedezet erejéig terjedjen a felelősség

A Jobbik hétfőn új törvényjavaslatot nyújt be az Országgyűlésnek a devizahitelesek megsegítésére - jelentette be Bertha Szilvia, a párt parlamenti képviselője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

MTI

Az ellenzéki politikus elmondta: a javaslatban azt kezdeményezik, hogy az adósok csak a fedezet erejéig - vagyis az ingatlan eladási áráig - legyenek felelősök a bankok felé, és a fedezet elvesztése után ne lehessen rajtuk további követeléseket érvényesíteni.

A másik javaslat értelmében ingyenes állami jogi segítségnyújtást biztosítanának a hiteleseknek, mivel a Jobbik szerint sok esetben a bajba jutott adósoknak nincsen anyagi lehetőségük ügyvédet fogadni és jogi tanácsokat kérni.

A harmadik javaslat értelmében a Jobbik az eladási ár két százalékában maximalizálná a végrehajtói jutalékot, amely a párt szerint ma sok esetben aránytalanul megnöveli az adósok terheit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!