Belföld

2012.01.07. 09:15

Csökkent a pirotechnikai termékekkel kapcsolatos szabálytalanságok száma

Csökkent a pirotechnikai termékekkel kapcsolatos szabálytalanságok száma az elmúlt évekhez képest - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője a szilveszteri időszakról szóló szombati tájékoztatójában.

MTI

Petróczi Tímea az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy tavaly decemberben országszerte 435 hatósági ellenőrzést tartottak, s ezek során egy esetben tapasztaltak olyan mértékű szabálytalanságot, amely miatt be kellett záratni egy pirotechnikai termékeket tároló konténert. Egy másik helyen lejárt felhasználási idejű árut találtak az ellenőrök. A leggyakrabban tapasztalt hiányosság a tároló konténer helytelen elhelyezése volt, valamint az, hogy hiányzott a tűzvédelmi szabályzat, elmaradt a tűzvédelmi oktatás, illetve a készenlétben tartott tűzoltó készülékek nem feleltek meg az előírásoknak - közölte a katasztrófavédelem szóvivője.
Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az elmúlt évekhez képest csökkent a szabálytalanságok száma, ami álláspontjuk szerint a hatóságok rendszeres ellenőrzéseinek és a pirotechnikai termékeket forgalmazó cégek jogkövető magatartásának köszönhető. Ennek az eredménye, hogy az ünnepi időszakban országosan mindössze nyolc alkalommal kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak - tette hozzá Petróczi Tímea.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!