Belföld

2010.07.09. 13:21

Csoki Lendvaitól, aki az MSZP programtanácsát vezeti majd

FMH - Az MSZP leköszönő pártelnöke pénteki, e minőségében tartott utolsó sajótájékoztatóján arról beszélt, hogy a párt programtanácsának vezetőjeként folytatja munkáját.

MTI

A szocialista politikus köszönetképpen csokoládéval kínálta az újságírókat.
Lendvai Ildikó emlékeztetett arra: az előző kongresszus hívta életre a programtanácsot, amelynek szervezési feladataival az elnökség bízta meg. Mint mondta, szinte valamennyi nyugat-európai szociáldemokrata pártnál van ilyen testület. 
Véleménye szerint a párton belüli és párton kívüli baloldali gondolkodókból álló grémium feladata lehet, hogy rendszeresen "karbantartja és felfrissíti" az MSZP gondolkodását. A választási programok írása mellett pedig figyelve a társadalmi jelenségeket és a politikai gyakorlatot, vagy a programot korrigálják, egészítik ki vagy a gyakorlatot igazítják az elvekhez.
Lendvai Ildikó kitért arra: reményei szerint a programtanács feladatai közé tartozik majd, hogy találja meg a baloldali, de a pártirodák falain túlnyúló civil, közéleti politizálás fórumait és műhelyeit. Felidézte, ez úgy szerepel a szombati kongresszus ajánlásai közt, hogy jöjjenek létre az ügynevezett demokrata körök.
Elképzelése szerint a programtanács tagjai mentorai és előadói is lennének a demokrata köröknek, műhelyeknek.
Kérdésre válaszolva úgy vélekedett, őszre állhat össze a programtanács, de neveket nem említett. Nem párttagkönyvet, hanem agyat kérünk a belépőhöz - fogalmazott a szocialista politikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!