Belföld

2010.04.29. 15:56

Büntetőeljárás indul a vasúti baleset miatt

FMH - Az apátfalvi vasúti átkekelőben ütközött össze egy személyautó és vonat, miután a kocsi vezetője későn fékezett. Ő és utasa súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

MTI

Büntetőeljárás indult a vasúti közlekedés biztonsága elleni bűntett megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen a csütörtöki ásotthalmi vasúti baleset kapcsán – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-t.
Szenti Szabolcs elmondta: az autóban ülő két ember súlyos, életveszélyes koponya és mellkas sérüléseket szenvedett, mindkettőjüket mentőhelikopter szállította a Szegedi Traumatológiai Klinikára. Az autó csütörtök kora délután ütközött össze az apátfalvi vasúti átkelőben az odaérkező vonattal. A jármű sofőrje a rosszul belátható, csupán andráskereszttel jelzett vasúti átkelőnél csak akkor kezdett el fékezni, amikor meghallotta a közeledő szerelvény légkürtjét. Az autó a fékezés ellenére rácsúszott a sínre, ahol összeütközött a szerelvénnyel, amely csaknem száz méteren keresztül tolta maga előtt. A jármű utasát és vezetőjét, egy makói, illetve egy apátfalvi férfit tűzoltók szabadították ki a roncsból. A szerelvényen senki sem sérült meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!