Belföld

2012.02.24. 10:38

Brutális orvvadászok a Bakonyban - 18+ fotók

Bakonyszentlászló - "Kőkorszaki" módszerekkel, bunkósbottal, botra szerelt késpengével is lehet eredményesen vadászni. Igaz, ezt orvvadászatnak hívják, s csak addig lehet művelni, amíg a rendőrség közbe nem lép - olvasható a Napló online oldalán. Vigyázat, megrázó képek!

Tremmer Tamás

A Pápai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kiemelten kezeli a vadorzó jellegű bűncselekmények megelőzését, felderítését. Ennek érdekében szorosan együtt működik a Veszprém Megyei Vadászkamarával, a Bakonyerdő Zrt.-vel, illetve az illetékességi területen szolgálatot ellátó erdészekkel és hivatásos vadászokkal. Az orvvadászat elleni küzdelem egyik kézzel fogható bizonyítéka a közelmúlt egyik sikeres felderítése. Ennek során rendőrkézre került az a három férfi, akik a Bakonyerdő Zrt. bakonyszentlászlói zárt vaddisznóskertjében brutális módon ejtettek el egy vaddisznót 2011. december 26-án.

A bűncselekményt egy épp arra járó vadász szakította félbe, aki arra lett figyelmes, hogy a kertben engedély nélkül tartózkodó ismeretlen személyek lázasan zsigereltek egy vaddisznót, majd őt észlelve elmenekültek a helyszínről, hátrahagyva a kétéves állat tetemét. A szemtanú a rabsicokról – azon kívül, hogy egyikük piros dzsekit viselt – érdemleges személyleírást nem tudott adni. A bejelentését követően a helyszínre érkező szemlebizottság tagjai sem találtak olyan értékelhető nyomot, amely azonnal elvezette volna őket az elkövetőkhöz, ám a menekülési útvonalat végigjárva előkerült egy kés, amellyel – mint később kiderült – levágták a vad fejét.

További részletek, és megrázó fotók a Napló online oldalán. Részletek itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!