Belföld

2009.07.07. 10:58

Balatonring: 2010 szeptemberében lesz a vb-futam

Budapest - A Sávoly mellé tervezett Balatonringet kivitelező SEDESA csoport elnöke szerint várhatóan 2010 szeptemberének utolsó előtti vasárnapján kerül sor az első gyorsaságimotoros-világbajnoki futamra a pályán.

feol.hu

Ezt Vicente Cotino Escriva mondta az MTI-nek.
    "A beruházás teljes költsége megközelítőleg kilencven millió euró lesz, ebből negyvenmilliót a Magyar Fejlesztési Bank fedez. A hitelfelvétel tárgyalási folyamata jelenleg is zajlik és szeptember 1-re kell aláírni a szerződést" - fogalmazott Cotino Escriva. - "Eddig mintegy hatmilliárd forintot költöttünk a beruházásra, az első fázison vagyunk túl, és megközelítőleg a munkálatok összességének mintegy a tíz százalékát végeztük el."
    
Cotino Escriva kifejtette, hogy a 2007-es világbajnokság utolsó versenyén, a valenciai vb-futamon körvonalazódott a Balatonring megépítésének terve. Eredetileg úgy tervezték, hogy 2009 szeptemberében már megrendezhetik a Magyar Nagydíjat, ám ez végül nem valósult meg.
    "Sajnos a körülmények, a területvásárlás, a különböző engedélyek nem tették lehetővé, hogy már az idén futam legyen a Balatonringen. Ezért fel kellett függesztenünk az építkezést, így csak egy évvel később kerülhet sorra az első vb-futamra a Baltonringen." - nyilatkozott Escriva.

A SEDESA elnöke elmondta, hogy a világbajnokság jogtulajdonosa, a Dorna július végén teszi közzé a 2010-es vb menetrendjét, s ebben már pontos dátummal szerepel majd a jövő évi Magyar Nagydíj. Szeptember utolsó előtti vasárnapja 19-ére esik.
A szervezők szerint a magyarországi viadalra akár 110-140 ezer néző is eljöhet a helyszínre és a tv-közvetítések által közel kétszáz ország több mint 300 millió háztartásában követhetik nyomon a Balatonringen megrendezendő vb-futamot, ami erősítheti Magyarország ismertségét a világban és felkeltheti az érdeklődést a külföldi turisták részéről.     

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!