Belföld

2011.03.03. 12:17

Az uniós külügyminiszterek Líbiáról is tárgyalnak találkozójukon

FMH - Rendkívüli találkozót tartanak az Európai Unió tagországainak külügyminiszterei március 10-én az észak-afrikai helyzetről, azon belül elsősorban Líbiáról - jelentette be csütörtökön Brüsszelben Catherine Ashton, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője.

MTI

Az ülésen előkészítik a - már korábban bejelentett - másnapi rendkívüli állam- és kormányfői találkozót is, amelynek témája ugyancsak a térséggel kapcsolatos EU-stratégia és a líbiai helyzet lesz.
A külügyminiszterek munkaebéd keretében találkoznak Brüsszelben.
Ashton jelezte azt is, hogy mindkét találkozón beszámol az észak-afrikai térségben tett látogatásáról, továbbá a kormányfőknek jelentést terjeszt elő, amelyben szó lesz arról is, hogyan járul hozzá az unió a térség országaiban zajló átmenethez, valamint hogyan működik együtt nemzetközi partnereivel. 
A jövő pénteki csúcsértekezleten Ashton képviseli a külügyi tanácsot, majd a minisztereket - március 11-12-i magyarországi találkozójukon - személyesen tájékoztatja a kormányfői ülésen elhangzottakról - derül ki a főképviselő közleményéből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!