Belföld

2009.04.24. 12:32

Az új kormányszóvivő: Szollár Domokos

Budapest - Szollár Domokost, a Budapest Airport eddigi szóvivőjét nevezte ki a válságkezelő kormány új szóvivőjének a miniszterelnök - közölte a kormányszóvivői iroda pénteken az MTI-vel.

feol.hu

Szollár Domokos május 15-től Budai Bernadettel közösen látja el a szóvivői feladatokat.

Szollár Domokos az MTI-nek pénteken azt mondta, hogy óriási megtiszteltetésnek és óriási feladatnak tartja a kormányszóvivői posztot. Úgy fogalmazott: sokat vívódott, hogy elvállalja-e a felkérést, mert sosem vonzotta a pártpolitika. Hangsúlyozta: ugyanakkor úgy látja, ez a válságkezelő kormány viszont "egészen különleges csillagállás" alatt született, adott feladatra, és nem pártpolitikai szempontok befolyásolják a munkáját. Szollár Domokos szerint így már szakmaivá és feladatorientálttá válik a kormányszóvivő munkája is.
    
Mint mondta: az új kormány és az új tisztségviselők megadják a lendületet, a hitelességet és az erőt ahhoz, hogy a válság kezelésével kapcsolatos megoldások megszülessenek. Hiszem azt, hogy egy csomó olyan dolgot meg lehet oldani, amelyekre korábban nem lett volna lehetőség - fogalmazott.
    
A leendő szóvivő kitért arra, az elmúlt öt évben az üzleti életben szerzett tudását és tapasztalatát szeretné kamatoztatni új posztján. Segíteni, támogatni szeretném ezt a kormányt őszintén, hitelesen, egyenesen - mondta Szollár Domokos az MTI-nek. A Kormányszóvivői Iroda közlése szerint Szollár Domokos 2004 májusa óta dolgozott a ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airportnál, először mint kommunikációs munkatárs, 2006-tól pedig a társaság kommunikációs vezetői és szóvivői teendőit látta el.
    
Szollár Domokos 2007-es tevékenységéért elnyerte a szakma, illetve az MTI által közösen adományozott "Az év szóvivője" címet. A leendő szóvivő történész és szociológus diplomáját 2000-ben szerezte a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karán.
(MTI)
 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!