Belföld

2009.06.08. 16:15

Az OVB nem bírálja el egyenként a telefonhívásos beadványokat

Az Országos Választási Bizottság (OVB) hétfői ülésén úgy döntött, az automatizált telefonhívások miatt tömegesen érkezett kifogásokat nem bírálja el egyenként, hanem - tekintettel arra, hogy ugyanolyan tényállás alapján érkeztek - egy általános határozatban tájékoztatja a beadványozókat arról, hogy a testület hasonló felvetésre már megállapította a kampánycsendsértés tényét.

feol.hu

Az OVB vasárnap este több mint 30 határozatot hozott az automatizált telefonhívások miatt érkezett kifogások ügyében: a testület minden esetben megállapította a kampánycsendsértést.
A testület hétfői ülésére további 46, a formai előírásoknak megfelelő, és ugyancsak az automatizált telefonhívásokat kifogásoló beadvány érkezett. A testület úgy döntött, tekintettel arra, hogy tömegesen érkeznek a kifogások ebben az ügyben, azonos tényállás alapján nem hoz minden kifogás ügyében formális határozatot.
Ehelyett levélben tájékoztatják a kifogást tevőket, hogy az OVB a kifogással azonos felvetésre korábban már hozott olyan határozatot, amelyben megállapította a kampánycsend-sértést, és ezt a határozatot mellékelik a levélhez.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!