Belföld

2011.05.12. 10:52

Az elítélt jobbikos a Békés megyei közgyűlésnek lesz a tagja

A Jobbik Békés megyei elnökeként és a megyei közgyűlés tagjaként dolgozik tovább a jövőben Samu Tamás Gergő, akinek szerdán kellett lemondania a parlamenti mandátumáról – jelentette be csütörtökön sajtótájékoztatón Novák Előd pártalelnök.

MTI

Az eseményen, amelyen a leköszönt képviselő és a helyét a parlamentben átvevő Jámbor Nándor is részt vett, Novák Előd elmondta, hogy helycserét hajtanak végre: Jámbor Nándor, aki a párt Békés megyei alelnöke is, lemond a megyei közgyűlési helyéről, ezt veszi át Samu Tamás Gergő.
Samu Tamás Gergő szerdán mondott le országgyűlési képviselői mandátumáról. A politikus azt követően hozta meg elhatározását, hogy Fővárosi Bíróság kedden hivatalos személy elleni erőszak miatt jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte őt.
A Jobbik alelnöke az MTI kérdésére azt mondta, nem érzik visszásnak, hogy egy jogerős bírói ítélet után is számítanak Samu Tamás Gergő munkájára. "Nem egy köztörvényes bűnözőről van szó, hanem egy megfelelően felkészült szakemberünkről, akinek a munkájával eddig is elégedettek voltunk" – fogalmazott Novák Előd.
Hozzátette, a hatályos törvények szerint sincsen akadálya annak, hogy Samu Tamás Gergő önkormányzati képviselőként dolgozzon. Kitért arra is, hogy a politikus tanácsadóként a frakció mellett is elláthat feladatokat. Őt egyébként nem tartják bűnösnek, mert tettét a 2006 őszi események szerves folytatásának látják. "Úgyhogy büszkék vagyunk rá és számítunk a további munkájára" – jelentette ki az alelnök.
Jámbor Nándor jelölése mellett érvelve azt mondta, hogy őt tartják a legalkalmasabbnak a Békés megyei politikusaik közül. Felhívta a figyelmet arra, hogy a tavalyi országgyűlési választáson Samu Tamás Gergő után ő érte el a legjobb eredményt a megyében. Egyúttal emlékeztetett: pártjuk tagjai nem lehetnek egyszerre parlamenti és önkormányzati képviselők. 
Ezt követően Samu Tamás Gergő megköszönte, hogy továbbra is számítanak a munkájára. További feladatairól beszélve elsősorban a munkahelyteremtést említette, mert Békés megyében kirívóan magas a munkanélküliség.
Jámbor Nándor sajnálatának adott hangot amiatt, hogy Samu Tamás Gergőnek le kellett mondania mandátumáról. Úgy fogalmazott, hogy ez az eset "semmilyen relációban nem áll azokkal a bűnökkel, amelyeket korábbi MSZP-s politikusok követtek el".
A kétgyermekes orosházi vállalkozó, aki 2003 óta tagja a pártnak, önmagáról annyit mondott, hogy a Békés megyében szerzett tapasztalatokkal át tudja venni Samu Tamás Gergő helyét, de továbbra is számít a volt képviselő segítségére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!