Belföld

2009.07.27. 20:10

Az Arsenal könnyedén verte a Haladást: öt góllal parádéztak az angolok

Szombathely - Az angol Premier League-ben negyedik helyen végzett Arsenal labdarúgócsapata barátságos mérkőzésen 5-0-ra nyert hétfőn a Soproni Ligában bronzérmes Szombathelyi Haladás vendégeként.

feol.hu

Tavaly még 12 ezren voltak kíváncsiak a párharc "első felvonására" ám az idén elmaradt a futball-láz a vasi megyeszékhelyen: mindössze négyezer drukker ült a lelátókon. 

Az angolok legtöbb sztárjukat elhozták, így pályára lépett többek között Eduardo, Gallas, van Persie és Arsavin - ám Rosicky, Fabregas és Walcott kihagyta a derbit. 

A mérkőzés során a Haladás nemigen tudta tartani a lépést az angolokkal. Elvétve volt csak a hazaiaknál a labda, míg a szigetországiak nagy kedvvel, bátran, közönségszórakoztatóan fociztak. Az első félidőben Bendtner (17., 42.) és Eduardo (24., 40.) is két góllal örvendeztette meg az angol foci híveit.   Fordulás után van Persie is betalált a kapuba (66., 11-esből), ettől kezdve pedig már könnyelműbben futballoztak a vendégek. Így néha a szombathelyiek is felértek az angol kapu elé - brazil légiósuk, Maikel révén egy büntetőt is kihagytak. 

Az Arsenal összességében könnyedén és magabiztosan nyerte meg a gálamérkőzést, a Haladás alig tanúsított ellenállást.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!