Belföld

2009.08.18. 10:46

Az államfő a Hősök terén mondja el ünnepi beszédét

Az államfő a Hősök terén mondja el ünnepi beszédét augusztus 20-a alkalmából - mondta Kumin Ferenc, a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) főosztályvezetője kedden az MTI-nek.

feol.hu

A köztársasági elnök szerdán a páneurópai piknik jubileumi ünnepségére utazik Sopronpusztára, augusztus 20-án, csütörtökön, a Hősök terén mond ünnepi beszédet, pénteken pedig Révkomáromban vesz részt szoboravató ünnepségen - közölte Kumin Ferenc.
A főosztályvezető a részleteket ismertetve elmondta: szerdán délelőtt Sólyom László a Magyar Tudományos Akadémián a Nyelvhasználat és jogi szabályozás a tudomány tükrében című konferencián vesz részt, ahol nyitóbeszédet mond.
Mint hozzátette, a konferenciát a szlovákiai nyelvtörvény módosításával összefüggésben rendezik. 
Az államfő szerdán délután Fertőrákosra utazik, ahol az ausztriai magyar szervezetek képviselőivel találkozik.
Sólyom László köztársasági elnök a találkozó után indul Sopronpusztára, ahol részt vesz és beszédet mond a a páneurópai piknik 20. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen.
Ezután a köztársasági elnök visszautazik Fertőrákosra, ahol köszöntőt mond az Európa-koncerten a fertőrákosi barlangszínházban.
A páneurópai piknik jubileumi ünnepségére Magyarországra látogat Angela Merkel német kancellár, aki szintén beszédet mond a fertőrákosi barlangszínházban - mondta a főosztályvezető.
Hozzátette: este, a fertőrákosi Püspöki-kastélyban folytat megbeszélést a magyar államfő és a német szövetségi kancellár.
Augusztus 20-án Sólyom László részt vesz az ünnepélyes zászlófelvonáson, valamint az állami kitüntetések átadásán a Parlamentben is - sorolta Kumin Ferenc.
Közölte azt is: másnap, pénteken, az államfő a szlovákiai Révkomáromba utazik, ahol beszédet mond azon az ünnepségen, melyen a város ünnepélyesen felavatja Szent István köztéri lovas szobrát.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!