Belföld

2012.11.10. 13:22

ÁSZ-elismerést kapott Rogán Antal

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) Hagelmayer István-díját kapta Rogán Antal (Fidesz-KDNP) belvárosi polgármester, a parlament gazdasági bizottságának elnöke, aki az elismeréssel járó pénzjutalmat a Dévény Anna Alapítványnak ajánlotta fel.

MTI

A Hagelmayer István-díjat 2000-ben alapították, emléket állítva az ÁSZ alapító elnökének. Az elismerést azok a kaphatják, akik kimagasló, példaértékű teljesítményükkel hozzájárultak az Állami Számvevőszék jogállami és társadalmi súlyának, szakmai tekintélyének kialakításához, részt vettek az intézmény szervezetének megújításában, a nemzetközi kapcsolatok építésében, továbbá kiemelkedő pénzügyi ellenőrzési tevékenységükkel hozzájárultak a közpénzek hatékonyabb felhasználásához. A díjat minden évben, a szervezetet létrehozó 1989. évi XXXVIII. törvény elfogadásának napja, október 28-a alkalmából adják át.
   
Rogán Antal a parlament gazdasági bizottságának elnökeként, az új számvevőszéki törvény kidolgozásában és elfogadásában betöltött szerepéért kapta a díjat.   
   
A belvárosi önkormányzat tájékoztatása szerint a politikus szombaton vette át az elismerést és az azzal járó pénzjutalmat. A mintegy 640 ezer forintot a Dévény Anna Alapítványnak ajánlotta fel. Az alapítvány a koraszülötten vagy egyéb okból sérülten született gyermekek korai fejlesztésével foglalkozik. A szervezet egyedülálló módszerével - amelynek lényege, hogy az izmok mozgatásával, masszírozásával stimulálják a nem vagy nem megfelelően működő agypályákat - a mozgássérülések valamennyi területén kimagasló eredményeket ért el.
   
A kerület jelezte, Rogán Antal azért támogatja a számos szakmai díjjal kitüntetett alapítványt, mert a belvárosban is rendkívül fontos, áldozatos tevékenységet végeznek, sokat tesznek a városrészért. Hozzátették: a szervezet vezetője és névadója, Dévény Anna 2010-ben a Belváros Egészségéért díjat is megkapta.
   
A számvevőszék tájékoztatása szerint ugyancsak Hagelmayer István-díjat kapott Saskia Jenne Stuiveling, a Holland Nemzeti Számvevőszék elnöke, aki 2007 óta aktívan együttműködik a magyar szervezettel; valamint Horváth Margit, az Állami Számvevőszék igazgatóhelyettese és felügyeleti vezetője, aki 1995 óta az intézmény munkatársa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!