Belföld

2010.12.01. 12:50

Áradás Ipolytarnócon: hazamehettek a kitelepítettek

FMH - Szerdán már hazaköltözhet Ipolytarnócon az a 12 ember, akinek hétfőn kellett elhagynia az otthonát, miután a hóolvadás miatt kilépett medréből az Ipoly folyó - mondta a Nógrád megyei falu polgármestere.

MTI

Szabó Tibor (független) közölte: az iskolában kialakított szálláson tíz embert helyeztek el, ketten ideiglenesen rokonokhoz költöztek. Az áradás nyolc ingatlant veszélyeztetett; az árvízi területre épített házakban 32-en laknak, közülük 16-an 18 éven aluliak - tette hozzá. 
Tájékoztatása szerint a lakóterekbe ugyan nem folyt be a víz, de a falak átáztak, és most azért rosszabb a helyzet, mint nyáron, mert nincs kiszáradási lehetőség. Az Ipoly 360 centiméteres vízállásnál önt ki, a vízmagasság jelenleg 312 centiméter, de kedden 21 órakor még 364 centiméter volt - mondta Szabó Tibor.
Ipolytarnócon tavaly karácsony óta ez már az ötödik árvíz volt.
Az önkormányzat az Észak-magyarországi Operatív Program kiírására pályázatot ad be árvízi védekezésre március 31-ig, a tervezett munka keretében magas töltést építenek a rendszeresen veszélyeztetett házaknál - közölte a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!