Belföld

2009.03.31. 17:35

Áprilistól más lesz a gyógyszerek ára

Budapest - Csökken a korábbi 85 százalékos támogatási kulcs 80 százalékra a gyógyszereknél, ám a változások egy része nem jár a szerek térítési díjának növekedésével.

nincs nev

Főleg olyan vérnyomáscsökkentők és koleszterinszint-csökkentők ára változik, amelyek az elmúlt két évben a gyógyszergyártók közötti versenynek köszönhetően olcsóbbak lettek.

Egy doboz gyógyszer átlagosan 100 forinttal emelkedik majd. A súlyos betegek költségnövekedése sem haladja meg a havi 250 forintot.

A gyomorsavcsökkentők és az enyhe allergia gyógyszerei a jövőben egységesen lesznek támogatva, de felírásukhoz szakorvosi javaslat nem kell ezután - tudta meg a Híradó.

A memóriazavarokra és az érbetegségekre ható készítmények támogatása csökken majd, hiszen hatékonyságukkal kapcsolatban kérdések merültek fel.

32 termék esetében  - köztük fájdalomcsillapító, gyomorsavcsökkentő, antibiotikum, daganatellenes szer, vérnyomáscsökkentő és allergiagyógyszer - az áremelkedés meghaladja az 5 százalékot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!