Belföld

2011.03.30. 13:06

Apáti István: "a Fideszben több az elvtárs, mint az úr"

Apáti István jobbikos országgyűlési képviselő szerint a "jobboldali média nyilvánvalóan kormányzati megrendelésre övön aluli támadást intézett" Nyikos László szintén jobbikos képviselő ellen. Apáti István erről kérdésre válaszolva beszélt szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

MTI

 A Magyar Nemzet című napilap múlt hét szombati számában írt arról, hogy egy a lap birtokába került dokumentum szerint Nyikos László a 2002-től 2010-ig terjedő időszakban több mint 65 millió forintot kapott az állami kasszából, mint az Állami Számvevőszék (ÁSZ) munkatársa és tanácsadója, emellett a rendszerváltás előtt az MSZMP tagja is volt.     Apáti István tudomása szerint Nyikos László 1989 október 23-tól volt az ÁSZ alelnöke és 12 évre szólt a megbízatása, vagyis 2001-ig az első Orbán-kormány első három évében is ott dolgozott. Sőt Apáti István arra is emlékeztetett, hogy Nyikos Lászlót 1997-ben az ÁSZ elnökének is jelölték.     Ezért Apáti István szerint "ha Nyikos László ellen övön aluli támadásokat indít nyilvánvalóan kormányzati megrendelésre a jobboldali sajtó, akkor ezeknek a tényeknek is utána kellene nézni."     A jobbikos politikus szerint ez az ügy "szoros összefüggésben áll azzal, hogy a Fidesz népszerűsége jelentősen megcsappant, a Jobbik pedig az egyedüli ellenzéki párt, amely ebből profitál. A választók átáramlása érezhetően megindult a Fidesztől a Jobbik felé. A Fidesz szempontjából valószínűleg rosszabb a helyzet, mint ahogy azt a közvélemény kutatásokban nyilvánosságra hozzák."     Az ellenzéki képviselő hangsúlyozta: ugyanaz folyik, mint tavaly a választási kampány utolsó hónapjában, amikor a "Fidesz nem az MSZP-t támadta, hanem a Jobbikot, és most is az MSZP-től eltanult és sokkal alantosabb módszerek sokaságával ugyanezt teszi." Apáti István szerint "lassan a Fidesz frakcióban több az elvtárs, mint az úr."
A jobbikos politikus hozzátette: bár nem tudja bizonyítani, de az időbeli egybeesés "elgondolkodtató," hogy a Nyikos László elleni támadás hátterében "Lázár János végleges sértődöttsége áll, holott nem más pártok nála tisztességesebb politikusaival kellene foglalkoznia, hanem sokkal inkább a saját háza táján kellene söprögetni."     "Nem haragszunk azokra, akik övön alul támadnak, mert csak odáig érnek fel" - tette hozzá Apáti István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!