Belföld

2010.01.29. 10:00

A vöröskereszt hosszú, aktív jelenlétet tervez Haitin

FMH - A Nemzetközi Vöröskereszt több éves jelenlétet tervez a földrengés sújtotta Haitin, hogy részt vehessen az újjépítési munkálatokban.

MTI

A szervezet magyarországi részlegének munkatársa ezt pénteken közölte, az uniós elnökségi trióról szóló konferencia előtt, amelyet a Magyar Tudományos Akadémia szervezésében tartanak Budapesten.
Horváth László Tibor elmondta, hogy a vöröskereszt a nemzeti társaságokon keresztül készpénzt gyűjt a haiti károsultak megsegítésére. A tervek szerint csaknem 106 millió svájci frankot gyűjtenek össze, amelyből három éven keresztül háromszáz embert segítenek.
A vöröskereszt jelenleg az eltűnt személyek felkutatásában és a sérültek ellátásában vesz részt. Kiemelt feladatként kezeli az ivóvízellátás és az élelmezés biztosítását. Haiti újjáépítése hosszú ideig el fog tartani, ennek megfelelően a vöröskereszt úgy tervezi, hogy több évig jelen lesz a közép-amerikai országban - közölte Horváth László Tibor a szervezet nemzetközi kampányát bemutató rövid előadásában. 
Haitit több mint két hete a Richter-skála szerint 7-es erősségű földrengés rázta meg. A katasztrófa halottai közül eddig majdnem 170 ezret találtak meg a mentőszolgálatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!