Belföld

2009.05.20. 02:29

A szükségből erényt

Alcsútdoboz - A családi legendáriumok szerint az előttünk járó generációk több válságot, szűk esztendőt éltek túl ezernyi praktikával. Ma másként fogyasztunk, s mások a vágyaink, de a régi leckét sokan tanuljuk!

Zsohár Melinda

A legfiatalabb családok ugyanúgy farkasszemet néznek a válsággal, mint szüleik, nagyszüleik, igaz, legalább más történelmi helyzetben. Nincs háború, magunk mögött hagytunk diktatúrákat, csak éppen a pénz, az anyagi világ kényszere és ellentmondásai tanítják móresre egyik percről a másikra az embert. Fiatal falusi családok szedik elő a régen bevált módszereket a kertben, a konyhában, a vásárlásban, olyan ifjú felnőttek, akik tudatosan választották a vidéki életet. Összeegyeztetik igényeiket a lehetőségeikkel, s szilárd értékrendet állítanak gyermekeik elé. Mindeközben csöppet sem szomorkodnak! A közös gombagyűjtés, sütés-főzés, könyvbeszerzés, gyümölcsszedés a barátságoknak is hasznára válik. 

Folytatás a kapcsolódó anyagban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!