Belföld

2011.03.10. 13:36

A Jobbik versenyfelügyeleti eljárást kezdeményez a Magyar Posta és az Erste Bank ellen

FMH - Versenyfelügyeleti eljárást kezdeményez a Jobbik a Magyar Posta és az Erste Bank ellen - jelentette be az ellenzéki párt országgyűlési képviselője csütörtökön.

MTI

Volner János hozzátette: pénteken nyújtja be a szükséges dokumentumokat a Gazdasági Versenyhivatalnak (GVH) és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF).
A Jobbik azért fordul a két szervezethez, mert jelenleg ha valaki bankkártyával szeretne fizetni a postán, akkor az Erste Bank készpénzfelvételként számolja el a tranzakciót és az ennek megfelelő költségeket terheli rá az ügyfélre. Volner János hangsúlyozta: az extra költségeket csak úgy lehet elkerülni, ha valaki bankszámlát nyit a Magyar Postánál, amit az Erste Bank kezel. 
A jobbikos képviselő hangsúlyozta: ez a monopolhelyzettel való visszaélés a hazai és az uniós versenyjoggal is ellentétes, ezért kezdeményezik a GVH-nál és a PSZÁF-nél, hogy vizsgálják ki mennyi kár érte az ügyfeleket és szüntessék meg a jogsértő gyakorlatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!