Belföld

2010.05.27. 14:40

A honvédelmi bizottság támogatta Pintér kinevezését

FMH - Az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága az ellenzéki képviselők tartózkodása mellett támogatta Pintér Sándor belügyminiszterré való kinevezését. A jelöltet csütörtökön hallgatták meg.

MTI

A belügyi tárca várományosa a nap folyamán már beszámolt elképzeléseiről az emberi jogi, a nemzetbiztonsági, valamint az alkotmányügyi bizottság előtt, pénteken pedig az önkormányzati bizottság hallgatja meg.
A szavazás előtt Csampa Zsolt (Fidesz), a bizottság alelnöke jelezte: a miniszterjelölt jól felkészült, határozott válaszokat adott, és ha az ellenzéki képviselők nem nemmel szavaznak, hanem tartózkodnak, azt "gesztusként fogják venni".
A bizottsági ülés kezdetén Kocsis Máté (Fidesz) elnök jelezte: még nem zárult le a nemzetbiztonsági ellenőrzése három jobbikos és egy fideszes képviselőnek, így ők a meghallgatásban csak hozzászólhatnak, de nem szavazhatnak.
Pintér Sándor belügyminiszter-jelölt meghallgatásán Kontrát Károly államtitkárjelölt is részt vett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!