Belföld

2016.07.07. 20:00

Nagy nyári kormányátalakítás

Orbán Viktor miniszterelnök hat év után átalakítja a kormányzati struktúrát, két - gazdasági és stratégiai - döntéshozó és -előkészítő kabinet jön létre, és hamarosan három új kormánybiztos kezdi meg munkáját.

Osváth Sarolta

Ezt jelentette be egyebek közt Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön, szokásos parlamenti sajtótájékoztatóján.

A változásokat a nyár folyamán hajtják végre, az új struktúra részleteiről a következő kormányülésen döntenek majd. A minisztériumok élén nem terveznek változást, a Miniszterelnökségen helyettes államtitkári szinten még lehet személycsere. A részletekről a miniszterelnök fogja a nyilvánosságot tájékoztatni - közölte. Az átalakítás célja a kormányzati munka hatékonyságának javítása, Lázár János azonban nem fejtette ki, mely területeken nem volt elég jó a hatékonyság. Annyit elárult, hogy mindkét kabinetet miniszter vezeti majd, és ebben számára is új feladat vár. A két kabinet elsősorban a miniszterelnöki döntéshozatalt segíti majd, ezek lesznek a véleményütközések helyszínei - mondta.

A heti kormányülésen hozott egyéb döntéseket ismertetve kiemelte: szeptemberben a kormány törvényjavaslatot terjeszt a parlament elé a földárverésekből befolyó mintegy 270 milliárd forint felhasználásáról. Mint elmondta, július 31-én lezárulnak a földárverések, amelyek során mintegy 40 ezer gazda juthatott 4500 hektár állami földhöz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!