Belföld

2012.10.16. 15:36

LMP: meg lehet állítani a fiatalok elvándorlását

Az LMP véleménye szerint a biztos egzisztencia megteremtésével és a Fidesz-kormány okozta kiszámíthatatlanság felszámolásával meg lehet állítani a fiatalok elvándorlását.

MTI


A Lehet Más a Politika múlt héten bemutatott alternatív költségvetésében 310 milliárd forint pluszforrást adna a társadalmi felemelkedés elősegítésére.

Az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében Szél Bernadett és Vágó Gábor képviselők azt írják, hogy egy friss kutatás szerint 2010 vége trendfordulót jelentett a külföldi munkavállalás iránti érdeklődésben. A válság kitörése után lassan csökkent, majd az Orbán-kormány alatt gyorsan nőtt a kivándorlási szándék, miközben a ténylegesen külföldön munkát vállalók aránya is alacsony volt 2008-ig, majd 2010 óta gyorsan nőtt - hangsúlyozzák.
   
A kivándorlók kétharmada a 25-44 éves, a munkavállalás és a családalapítás szempontjából is a legfontosabb korosztályba tartozik, "őket üldözi el a Fidesz-kormány politikája" - jelentik ki.
   
Az LMP szerint ezek miatt van szükség valódi fordulatra, egyben a Fidesz-korszak lezárására és Magyarország talpra állítására - írja a két politikus. A Lehet Más a Politika folytatja egyetemi, főiskolai kitelepüléseit, hogy párbeszédet indítson a fiatalokkal és hangsúlyozza: lesz jövőjük itthon is, de ehhez sok munkára és 2014-ben kormányváltásra lesz szükség - zárják a közleményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!