Belföld

2012.09.12. 13:44

Spányi Antal átvette kitüntetését, a Magyar Érdemrend középkeresztjét

A Magyar Érdemrend középkeresztje kitüntetést vett át szerdán Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök a Parlamentben; az augusztus 20. alkalmából adományozott elismerést Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes adta át.

MTI

A megyés püspöknek a Magyar Katolikus Rádió működésének megszervezéséért, valamint a Katolikus Karitász elnökeként a rászorulók és elesettek támogatásáért végzett munkája elismeréseként adományozta a kitüntetést Áder János államfő Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára.

A méltatásban elhangzott: Spányi Antal munkásságát a következetesség és a nyitottság jellemzi, "következetesen képviseli Krisztus tanítását mai globalizált, multikulturális világunkban, mely szívesen válogat a maga kényelmére az értékek között".

Mindennapi tevékenységében mindig nyitott a párbeszédre, mindenkit meghallgat, mindenkire képes odafigyelni. Azokkal is megpróbál szót érteni, akikkel egyébként nem ért egyet. Bátran használja a párbeszédnek a katolikus egyházban kevésbé hagyományos eszközeit: megnyitja a püspökség kapuját az örökségvédelmi és kulturális napok keretében, az egyházmegyei múzeum elismertsége pedig nem csak a szakmában jelentős - hangzott el.

Spányi Antal megköszönve a kitüntetést kiemelte: minden lehetséges módon szeretné szolgálni "Szent István és Mária országát", és szeretné szolgálni azt a népet, amely ezer éve Krisztus útját járja.

Hozzátette: a kitüntetés közösségi munka eredménye a Magyar Katolikus Rádiónál és a Katolikus Karitásznál egyaránt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!