Belföld

2012.08.29. 16:41

Nyilvánosak a pótfelvételik ponthatárai

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási pótfelvételik ponthatárait szerda délután a www.felvi.hu oldalon, ezzel több mint kilencezer jelentkező tudta meg, bekerült-e valamelyik felsőoktatási intézménybe.

MTI

A ponthatárok általában 240 és 350 között mozogtak a mostani eljárás során. A Műegyetemen 350 pont, a Szegedi Tudományegyetemen 244 pont, a Pécsi Tudományegyetemen 252 pont alatt nem lehetett képzésekre bekerülni. A Budapesti Gazdasági Főiskolán 244 pont, a Debreceni Egyetemen 276 pont kellett a bekerüléshez.  
A mostani eljárásban több mint kilencezren adtak be kérelmet, a legfiatalabb jelentkező 1996-ban született, a legidősebb az idén lett 67 éves.
Az Oktatási Hivatal és az Educatio kft. közös tájékoztatása szerint a pótfelvételi eljárásban a 46 felsőoktatási intézmény által meghirdetett 2.588 helyre 9.428-an jelentkeztek. Közülük 7.365-en, vagyis a jelentkezők 78,12 százaléka e-felvételizett, 6.520-an alapképzést, 939-en pedig mesterképzést jelöltek meg. Az idén is a legtöbben a levelező képzést választották, 4.531-en, emellett a fennmaradó jelentkezők nagy része - 4.294-en - nappali képzésre jelentkezett.
A felvételi döntésről az Oktatási Hivatal minden jelentkezőt levélben tájékoztat. Azokat, akik megadták a mobilszámukat, a ponthatárok kihirdetése után sms-ben is értesítik. A felvettek a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat szeptember elején a felsőoktatási intézménytől kapják meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!