Belföld

2012.07.20. 07:12

Késések a Budapest-Székesfehérvár vasútvonalon, sérült biztosítóberendezés miatt

Egy sérült biztosítóberendezés miatt jelentős, 70-80 perces késések várhatók a Budapest-Székesfehérvár vasútvonalon - közölte Both Ferenc, a Mávinform sajtóügyeletese pénteken az MTI-vel.

MTI

Közleménye szerint a késések oka, hogy reggel, Tárnok állomáson a Székesfehérvárra közlekedő személyvonat az állomásra érkezve megrongálta a biztosítóberendezést. A MÁV Zrt. szakemberei azonnal megkezdték a hiba kivizsgálását és elhárítását. 
A feltorlódások és a szerelvényfordulók miatt a menetrend szerinti közlekedés csak a déli órákra állhat helyre - írta Both Ferenc.

A dél-balatoni vasútvonalon is késésekkel kell számolni. Részletek itt!

Emellett a csütörtök éjszakai viharos időjárás is több vasútvonalon okozott károkat. A Budapest-Kunszentmiklós-Tass-Kelebia vasútvonalon Kunszentmiklós-Tass és Soroksár között ugyanakkor még tart a vihar utáni kármentesítés.
A főváros felett átvonuló vihar miatt egy időre lezárt Budapest-Nyugati pályaudvar viszont újra indít és fogad vonatokat, és mostanra az esztergomi, a váci, a szobi, a ceglédi, a szegedi és a lajosmizsei vonalon is megindult a közlekedés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!