Belföld

2012.06.04. 20:28

Interjú Mesterházy Attilával - ''Győzni egyedül is lehet...''

Orbán Viktor és a Fidesz legyőzhető, nyilatkozta a Zalai Hírlapnak Mesterházy Attila. A szocialista párt elnöke leszögezte: a megszorítások helyett munkahelyteremtésre és gazdasági növekedésre koncentráló gazdaságpolitikát ajánlanak Magyarországnak.

Zalai Hírlap

– Megkerülhetetlen a kérdés: a kormány kritikája vagy az MSZP érdeme, hogy az egyik közvéleménykutató szerint a szocialisták támogatottsága elérte a Fideszét?

– Ha az MSZP öt százalékot javít, az nem lehet csak a kormány kritikája. Ráadásul az, hogy én lettem a legnépszerűbb pártelnök, szintén azt erősíti, hogy valami elindult a társadalomban. Persze egy közvéleménykutatásból nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, de a TÁRKI adataiból az látszik, hogy Orbán Viktor és a Fidesz is legyőzhető.

– Akár egyedül is, vagy szükség van az Olajfa-koalícióra?

– Mi nyitottak vagyunk és leszünk minden együttműködésre, ám jelenleg még az ellenzéki pártok is versenyeznek egymással, hogy bővíteni tudják bázisukat. Ez egy későbbi koalíciónak is hasznára válhat, hiszen erős partnerek közt erősebb szövetség tud létrejönni. Az LMP azonban több alkalommal is kinyilvánította: nem nagyon akarja az együttműködést. Erre a kérdésre tehát 2014 elején lehet konkrét választ adni. De győzni egyedül is lehet.

 

A Mesterházy Attilával készült interjú a Zalai Hírlapon olvasható tovább!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!