Belföld

2012.05.10. 14:48

Szegényebb lett Csányi Sándor, de még mindig ő a leggazdagabb magyar

Továbbra is Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója a leggazdagabb magyar, bár vagyona 20 milliárd forinttal 135 milliárdra csökkent - közölte a 100 leggazdagabb magyar 2012, most megjelent kiadványa alapján a Napi Gazdaság csütörtökön az MTI-vel.

MTI

Az összeállításból kitűnik, hogy lecsúszott a második, de még a harmadik helyről is Demján Sándor, aki egy év alatt 35 milliárd forinttal lett "szegényebb". Ha abszolút számokban nem is, arányaiban mindenképpen a Vegyépszer-tulajdonos Nagy Elek a legnagyobb vesztes, aki tavaly 29,6 milliárddal szerepelt a listán, az idén viszont "csak" 16 milliárddal. Nagy vagyona egyébként a rangsor 2002-es megjelenése óta most a legkisebb, egyéni csúcsa 51 milliárd forint volt 2008-ban.

A 2012. évi lista második helyén Várszegi Gábor (Fotex) áll 125 milliárdos, a harmadik helyen a vegyiparban érdekelt Bige László 110 milliárd forintos vagyonnal.

A kiadvány szerkesztői felhívják a figyelmet arra, hogy a lista összeállítása során csak a transzparens vagyonokat tudják értékelni. Így számos olyan ember hiányzik a felsorolásból, akinek tényleges helyzete alapján itt lenne a helye, azonban érdekeltségeik nem átláthatóak, vagyonuk a használt módszerekkel nem feltérképezhető - áll a Napi Gazdaság közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!