Belföld

2012.04.23. 14:18

Rágalmazás miatt feljelenti Budai Gyula Török Zsoltot

Rágalmazás miatt feljelentést tesz Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos, amiért Török Zsolt, az MSZP szóvivője pénteken politikai és gazdasági "üzletágakat" működtető vállalathoz hasonlította a Fideszt és megvádolta a vidékfejlesztési minisztérium vezetőit - áll a Vidékfejlesztési Minisztérium sajtóközleményében.

feol.hu

Török Zsolt folytatta a minden alapot nélkülöző ámokfutását, amellyel a kormány több prominens képviselőjét próbálja bemocskolni. Budai Gyula - aki egyben a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) parlamenti államtitkára - visszautasítja az MSZP szóvivőjének a tárcával és annak vezetőivel kapcsolatos szavait. A VM éppen az elmúlt hetekben indította el operatív programját, amelynek segítségével felszámolják a magyar termőterületek hatalmas hányadát sújtó zsebszerződéses gyakorlatot. A tárca az elmúlt hónapokban a Nemzeti Földalapkezelő Szervezeten keresztül kis- és középbirtokos termelőknek átlag 15-20 hektáros területeket adott haszonbérbe. A szocialisták ezzel szemben nyolcéves kormányzásuk idején több tízezer hektár állami földet adtak el, illetve bérbe a holdudvarukhoz tartozó személyeknek és nagygazdaságoknak.

A kormánybiztos-államtitkár Török Zsolt szavai miatt hétfőn rágalmazás alapos gyanúja miatt feljelentést tesz. Budai Gyula már két esetben tett rágalmazás miatt feljelentést Török Zsolt ellen, aki az egyik ügyben már vádlottként szerepel - írta a Vidékfejlesztési Minisztérium közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!