Belföld

2012.04.05. 13:52

Így változik a menetrend húsvétkor

Változik a közösségi közlekedés menetrendje a hétvégén a húsvéti ünnep miatt, a vonatok és a buszok is megváltozott rend szerint közlekednek.

MTI

A MÁV-Start tájékoztatása szerint a személyszállító vonatok vasárnap az ünnepnapi, húsvét hétfőn pedig a vasárnapi menetrend szerint közlekednek, keddtől pedig a megszokott, hétköznapi menetrend lesz érvényben.

A legnagyobb utasforgalmú vonalakon a szerelvényeket több járművel indítják. A vasúttársaság arra kéri az utazókat, hogy a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében elővételben vagy az interneten váltsák meg jegyüket; utóbbi esetben a jegy otthon is kinyomtatható.

A Volán Egyesülés azt közölte: péntekig a tanítási szünetben érvényes, szombaton a szabadnapi, vasárnap a munkaszüneti, hétfőn a hét első munkanapját és iskolai előadási napját megelőző munkaszüneti napi, kedden pedig a hét első munkanapja és tanítási napja szerinti menetrend lesz érvényben. Felhívták a figyelmet arra, hogy csütörtökön és pénteken az iskolai előadási napokra meghirdetett járatok nem közlekednek.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint a BKV járatai csütörtökön és pénteken a nyáron megszokott, iskolaszüneti menetrend szerint közlekednek. Azok a járatok, amelyeknek nincs külön menetrendjük a tanítási szünetek idejére, a normál munkanapi rend szerint közlekednek. Húsvéthétfőn a járatok az ünnepnapokon érvényes menetrend szerint közlekednek.

A közúti közlekedésben is lesznek változások a körmenetek miatt: az I., a II., a XI., a XVIII. és a XIX. kerületben is ideiglenes forgalomkorlátozásra kell számítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!