Belföld

2012.02.23. 13:03

Hat évre ítélték másodfokon egy gázolót

Hat év börtönbüntetéssel sújtotta a másodfokon eljáró Nyíregyházi Törvényszék csütörtökön meghozott, jogerős ítéletében azt a férfit, aki autójával két nőt gázolt halálra tavaly februárban a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagykálló belterületén.

MTI

A 44 éves Szabó Tibort halált okozó ittas járművezetés és segítségnyújtás elmulasztásának bűntettében, illetve közérdekű üzem működésének gondatlan megzavarásának vétségében találta bűnösnek a bíróság, amely a vádlottat - helybenhagyva a Nyíregyházi Városi Bíróság tavaly novemberben meghozott ítéletét - börtönben letöltendő szabadságvesztéssel sújtotta, valamint hat évre eltiltotta a járművezetéstől és a közügyek gyakorlásától.

A férfi a baleset időpontjában, 2011. február 7-én nagyobb mennyiségű, legalább fél liter vörösbort fogyasztott, majd ittas állapotban az autójába ült. A vádlott a városközpont felé vezető Nagybalkányi úton haladt óránkénti 100-110 kilométeres sebességgel, amikor elvesztette uralmát az autója felett, a jobb oldali padkára sodródott, és ott a telefonvezetéket tartó oszlopot kitörve elütötte a forgalommal szemben, egymás mögött gyalogló 51 éves asszonyt és 25 éves lányát.

A két nő a helyszínen életét vesztette. A gázoló elmenekült a helyszínről, de még aznap este elfogták a rendőrök.

A városi bíróság ítélete ellen a vádlott és védője enyhítés, az ügyész pedig súlyosítás miatt fellebbezett, az indítványokat azonban elutasította a törvényszék bírói tanácsa, amely az első fokon meghozott ítéletet hagyta helyben.

Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!