Belföld

2012.01.05. 18:57

Lemondott Hoffmann Rózsa helyettese

A posztjáról leköszönt felsőoktatási helyettes államtitkár számára az új felsőoktatási törvény elfogadásával véget ért az általa vállalt feladat; Dux László csütörtök este nyilatkozva úgy fogalmazott, az elmúlt mintegy két év "kemény katonai szolgálatnak" számított.

MTI

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatási államtitkársága csütörtökön közölte az MTI-vel, hogy lemondott posztjáról Dux László. Az államtitkárság az MTI érdeklődésére a lemondás okáról azt a tájékoztatást adta: Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár eredetileg is abban állapodott meg Dux Lászlóval, hogy a helyettes államtitkár az új felsőoktatási törvény megalkotásáig vállalja a feladatot, azután pedig visszatér az egyetemi katedrára. Azt egyelőre nem lehet tudni, ki követi őt a poszton - közölték.

Dux László önmaga számára komoly fizikai igénybevételként jellemezte az eltelt időszakot. Mint elmondta, kapcsolatban marad a minisztériummal, az államtitkársággal, ezután is segíti a munkájukat, az utódáét is.

Közlése szerint a lemondásáról szóló levelét tavaly december 27-én írta meg, a felmentési idő 45 nap, így várhatóan február első felében távozik a tárcától.

Dux László elmondta, orvos-biokémikusként a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karára tér vissza, ahol a biokémiai intézet professzora.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!