Belföld

2011.12.25. 11:00

Hajléktalanokat lát vendégül a Katona József Színház

Hajléktalan embereket lát vendégül a Csendet akarok című produkció december 27-i, keddi előadásán a Katona József Színház A Város Mindenkié csoporttal együttműködve.

MTI

A csoportban hajléktalan és nem-hajléktalan emberek dolgoznak együtt a lakhatáshoz való jogért és a hajléktalan embereket sújtó kirekesztés, kriminalizáció és előítéletek ellen - olvasható a Katona József Színház MTI-hez eljuttatott közleményében.
   
Csalog Zsolt Csendet akarok című művében, amelyet Fullajtár Andrea először 1998-ban, főiskolásként adott elő, egyes szám első személyben meséli el egy Budapesten élő hajléktalan nő életét.
   
Az egyórás előadásban, amelyet Zsámbéki Gábor rendezett, egy vidékről a városba kerülő nő múltja és jelene elevenedik meg, a rosszul sikerült házasságon és a munkahelye elvesztésén át a fedél nélküli mindennapok, a nyomorig taszító deklasszálódás leírásáig.
   
"A hajléktalanság kérdését ma leginkább tehetetlenség és érdektelenség övezi, ezért rendkívül fontos, hogy az emberekben tudatosítsuk ezt a problémát. Reményeim szerint az előadás a maga eszközeivel hozzájárulhat ehhez" - idézi a közlemény Fullajtár Andreát, aki szerint a Katona és A Város Mindenkié csoport december 27-i akciója is éppen ezért lényeges gesztus.
   
A Csendet akarok keddi előadása után közönségtalálkozót tartanak, amelyen az érdeklődők Fullajtár Andreával beszélgethetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!