Belföld

2011.12.18. 09:27

Előzetesben a ''darabolós gyilkossággal'' gyanúsított nő

Budapest - A Pesti Központi Kerületi Bíróság elrendelte a pestszentlőrinci "darabolós gyilkosság" elkövetésével gyanúsított nő előzetes letartóztatását.

MTI

A Fővárosi Bíróság honlapján szombaton közzétett közlemény szerint a bíróság végzésében az emberölés bűntette miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) bűnügyi főosztály életvédelmi osztályán indult büntetőügyben elrendelte T. Edit gyanúsított előzetes letartóztatását az első fokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, legfeljebb 2012. január 17-ig.

A végzés szerint figyelemmel a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, valamint a gyanúsított személyi körülményeire, megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított jelenléte az eljárási cselekményeknél csak a kényszerintézkedés elrendelésével biztosítható, illetve szabadlábon hagyása esetén szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el. A végzés jogerős - áll a Fővárosi Bíróság közleményében.

Az ügyészség pénteken indítványozta a "darabolós gyilkosság" elkövetésével gyanúsított nő előzetes letartóztatását.

A rendőrség csütörtökön jelentette be, hogy elfogták a pestszentlőrinci "darabolós gyilkost"; a megölt férfi élettársa, az 52 éves T. Edit részletes beismerő vallomást tett. Az elkövető előbb megfojtotta a férfit, majd a holttest mindkét kezét és lábát könyöknél, illetve térdnél megcsonkolta. A holttestet, amelyről a végtagok részeit levágták, megtalálták.

Szokolai Zoltán, a BRFK életvédelmi osztályának vezetője korábban elmondta: hétfőn érkezett hozzájuk bejelentés a talált emberi testrészekről. "A szokásos nyilvántartási ellenőrzések" során állapították meg, hogy a végtagok F. Györgyhöz tartoznak. Ezután az ő kapcsolatrendszerét térképezték fel, T. Editet pedig szerdán igazoltatták közterületen, majd előállítása során a nő a bűncselekmény elkövetését beismerte.

A gyanúsított a rendőröknek azt mondta: hosszan tartó rossz viszony volt közte és a férfi között az alkoholizálás és a sértett agresszivitása miatt. A nő azt állította, a darabolás konkrét körülményeire nem emlékszik, így a szemle feladata a bűntett részleteinek feltárása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!