Belföld

2011.10.27. 06:12

Új szín, új logó? Szavaztat az Országos Mentőszolgálat

Szavazást indított a honlapján az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) annak eldöntésére, hogy lecseréljék-e a régi logót – közölte a szolgálat szóvivője szerdán.

MTI

Győrfi Pál elmondta: az OMSZ számos változáson megy át, fejlesztik például a mentésirányítást, uniós forrásokból a közeljövőben új mentőállomások épülhetnek, és még az idén 37 új esetkocsival bővül a járműflottájuk.

A szóvivő kifejtette: az adott volt, hogy a mentőautók színe az európai szabvány alapján sárga, pontosabban "lemon-green" lesz majd. Iskolákban, valamint a mentődolgozók körében pályázatot hirdettek, hogy az új színhez találják ki a mentőszolgálat új logóját.

Mint hozzátette, a régi logó évtizedeken keresztül bizonyított, de az új autók színvilágához nem annyira illik. Ezért az ötletek alapján kidolgoztak egy - a megfogalmazása szerint - kompaktabb és színharmonikusabb, de a szimbólumaiban ismerős logót. Az új ábrán is megjelenik a három nemzeti szín, a mentőszolgálat felirat, valamint az orvosi kígyó és a mentést jelképező Konstantin-kereszt.

Győrfi Pál közölte: a szavazást hétfőn indították el. November 6-ig várják elsősorban a mentődolgozók véleményét, de a szavazás nyitott, bárki elmondhatja, hogy a régi vagy az új logó tetszik neki jobban.
A vélemények alapján az OMSZ vezetősége hozza meg a végső döntést. Ha az új logó nyer, a decemberben érkező új, sárga színű mentőautókon már az lesz látható – mondta a szóvivő.

 Az új logót ide kattintva megtekintheti és szavazhat is az OMSZ honlapján!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!