Belföld

2011.10.20. 09:55

Budai sikeresnek tartja az elszámoltatást

Sikeresnek és eredményesnek tartja az elmúlt egy év elszámoltatási munkáját Budai Gyula, aki csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján értékelte a kinevezése óta eltelt csaknem egy esztendőt.

MTI

Az elszámoltatásért felelős kormánybiztos kifejtette: tavaly összesen 736 bejelentést kaptak, idén eddig 480-at. Jelenleg 32 kiemelt ügyben folytat vizsgálatot hivatala, és a mai napig 38 büntető feljelentést tett. Egyben, a bábolnai ménesbirtok ügyében pedig már megtörtént a vádemelés - ismertette.

Az ügyek közül kiemelve a sukorói kaszinóberuházást Budai Gyula arra hívta fel a figyelmet, hogy az ügyészség még "csak" a telekcserét vizsgálta, a beruházás - szerinte jogellenesen történő - kiemeltté nyilvánításával kapcsolatban viszont még nem folytatott nyomozati cselekményt. Emellett kérdés az is, hogy Oszkó Péter akkori pénzügyminiszter miként írhatta alá 2009 novemberében a koncessziós szerződést - tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!