Belföld

2011.08.12. 15:13

Nyitrai kezdeményezi a helyettes államtitkára felmentését

Megerősítette pénteken Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációs államtitkára, hogy kezdeményezik Vasváriné Menyhárt Éva hírközlésért és audiovizuális médiáért felelős helyettes államtitkár felmentését.

MTI

Nyitrai Zsolt a budapesti Sziget fesztiválon tett látogatásán újságírói kérdésre válaszolva elmondta: csütörtökön írásban felkérte Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési minisztert, hogy kezdeményezze a kormányfőnél a helyettes államtitkár felmentését.        

"Eltelt egy év a kormányzásból, így mint minden államtitkár, én is értékelem az államtitkárságon zajló munkát" - mondta Nyitrai Zsolt. "Az értékelés első lépése lehet egy ilyen típusú kezdeményezés" - tette hozzá.    

Nyitrai Zsolt ugyanakkor hírlapi kacsának minősítette a saját távozásáról szóló sajtóhíreket. Mint mondta, a héten "támadás érte" az infokommunikációs államtitkárságot, egy országos napilap "negatív híreket fogalmazott meg" az államtitkársággal és saját személyével kapcsolatban. "Ezek a hírek természetesen minden alapot nélkülöznek" - mondta.        

Nyitrai Zsolt állítólagos menesztéséről szerdán jelent meg beszámoló először egy országos napilapban. Másnap egy másik országos lap arról írt, számában, hogy multiérdekek álltak az infokommunikációs államtitkár felmentéséről szóló hír mögött. A beszámoló szerint a híreszteléssel befolyásolni próbálták a kormányzat nemzeti informatikai és telekommunikációs stratégiai tervezésének beindítását, amelynek során Nyitrai Zsolt tevékenysége elsősorban egy telekommunikációban érdekelt nagyvállalat és a mögötte álló üzletemberek érdekeit sértette.     Pletykák helyett "én elsősorban a munkára kívánok koncentrálni" - hangsúlyozta az államtitkár pénteken a Szigeten.

Elmondta: 2013-ra lehetőséget kívánnak teremteni arra, hogy az egész országban elérhető legyen a szélessávú internet szolgáltatás. Az államtitkárság másik fő törekvése az, hogy az elektronikus kormányzati gerinchálózat üzemeltetését 2012 elejétől átvegye az állam, a harmadik kiemelten fontos feladat pedig az, hogy fejlesszék a kis- és a közepes vállalkozások informatikai infrastruktúráját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!