Belföld

2011.07.05. 04:56

Kis híján elnök nélkül maradt a Magyar rektori Konferencia

Négy rektor utasította vissza a Magyar Rektori Konferencia (MRK) elnöki posztját, illetve a jelöltséget, így kis híján elnök nélkül maradt a magyar felsőoktatás legfontosabb szakmai és érdekvédelmi fóruma - írta keddi számában pontosan meg nem nevezett forrásokra hivatkozva a Magyar Nemzet.

MTI

A lap szerint többen azért utasították vissza a felkérést, mert nem akarnak harcba szállni a kormányzattal a felsőoktatási integrációs tervek kapcsán. 
A Magyar Nemzet emlékeztetett: az MRK alapszabálya szerint az elnököt már egy évvel kinevezése előtt meg kell választani, és elnöki mandátuma megkezdéséig társelnökként kell dolgoznia. Az MRK Tulassay Tivadart, a Semmelweis Egyetem rektorát választotta erre a posztra tavaly, de ő úgy döntött: mégsem vállalja a tisztséget. A lap ugyancsak pontosan meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt írta: lemondása hátterében esetleges jövőbeli kormányzati szerepvállalása áll. 
A posztot Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora, Mezey Barna, az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora, Solti László, a gödöllői Szent István Egyetem rektora sem vállalta. 
A tisztséget végül Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora vállalta el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!