Belföld

2011.07.07. 12:25

Hőségriadó - négy napon át nagy meleg lesz

A legmagasabb fokozatú hőségriasztást rendeli el a péntek reggel nyolc órától hétfő éjfélig terjedő időszakra az országos tiszti főorvos.

MTI

Paller Judit csütörtökön, budapesti sajtótájékoztatón elmondta, hogy a következő négy napban hőségre kell számítani, a napi középhőmérséklet a 25 Celsius-fokot, majd a 27 fokot is meghaladhatja.


Hangsúlyozta: az ilyen a napokon jelentősen nő a rosszullétek és a halálozások száma. Ezért az egészségügyi szolgáltatókat arra kérik, hogy az intézményekben minél több üres ágy álljon rendelkezésre. Emellett értesítették az egészségügyi tárcavezetést, a katasztrófavédelmet és a mentőszolgálatot, kérve, hogy tegyenek meg minden szükséges előkészületet. Továbbá a Nemzetgazdasági Minisztériummal is egyeztettek, miután lehetséges, hogy a hőség miatt a kamionstop időszakos feloldását is elrendelik majd - tette hozzá Paller Judit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!