Belföld

2011.06.10. 13:13

Nem loptak el a tapolcai emlékparkból fegyvereket

A rendőrség megszünteti a tapolcai hadtörténeti emlékparkból eltűnt muzeális fegyverek ügyében indított nyomozást, ha igazolódik a bűncselekmény hiánya; a veszprémi Laczkó Dezső Múzeum pénteken közölte, hogy a keresett fegyvereket munkatársaik szállították a múzeumba, mert kiállításra készülnek a múzeumok éjszakáján.

MTI

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság előző nap közleményben tudatta, hogy muzeális értékű fegyvereket loptak el a tapolcai emlékparkból, az ismeretlen tettesek egy hatástalanított 80 kilogrammos, betonaljzathoz rögzített aknavetőt szereltek le, illetve egy kétéltű csapatszállító harckocsi géppuskájának csövét tulajdonították el. Az ügyben a rendőrség kisebb értékű kulturális tárgyra elkövetett lopás miatt indított eljárást.
A Veszprém Megyei Múzeum pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az intézmény munkatársai "megdöbbenve értesültek a hírekből, hogy a tapolcai hadtörténeti emlékparkból aknavetőt loptak, valaki feljelentést tett ismeretlen tettes ellen".
Az aknavetőt a múzeum munkatársai hivatalosan szállították el, mert az is helyet kap a "Felszabadulástól a megszabadulásig - Emlékezés a szovjet csapatkivonás 20. évfordulóján" című kiállításon, amelynek megnyitója június 18-án, a múzeumok éjszakáján lesz - írták.
A múzeum közleményére reagálva a rendőrség azt közölte: "A Tapolcai Rendőrkapitányság bekérte a szükséges iratokat, majd a körülmények tisztázását követően soron kívül megszünteti az eljárást, amennyiben nem történt bűncselekmény".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!