Belföld

2011.06.30. 18:28

Antall Józsefre és a szovjet csapatok kivonulására emlékeztek

Somló-hegy - A szovjet csapatkivonulásra emlékeztek csütörtökön délután a Somló-hegyen található Szent István-kilátónál, ahol egyúttal Antall József egykori miniszterelnök előtt is fejet hajtottak a jelenlévők.

Napló

Húsz évvel ezelőtt Antall József a Somló-hegyen jelentette be, hogy 1991. június 19-én az utolsó szovjet katona is elhagyta hazánkat. Ez alkalomból szervezett közösen emlékünnepséget a Honvédelmi Minisztérium, az Antall József Tudásközpont, és az Antall József Baráti Társaság a bejelentés helyszínén. Az eseményen többek között részt vett Antall József özvegye és fia, valamint Boross Péter egykori miniszterelnök.

A jelenlévőket Marinovich Endre, az Antall József Baráti Társaság elnöke köszöntötte, majd Horváth Zoltán, a megemlékezés helyszínét biztosító Doba község polgármestere mondott emlékbeszédet. Ezt követően Szarka Gábor, a Honvédelmi Minisztérium kabinetfőnöke Hende Csaba honvédelmi miniszter szavait közvetítette a megemlékezőknek, aki az előzetes tervek ellenére - hivatalos elfoglaltsága miatt - nem tudott megjelenni a rendezvényen.

 A megemlékezésről részletesen itt olvashat, a Napló honlapján!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!