Belföld

2011.04.12. 11:40

Tanúmeghallgatásokkal folytatódott a tárgyalás

Tanúmeghallgatásokkal folytatódott az Ud Zrt.-ügyben megvádolt két szocialista és két MDF-es politikus büntetőpere kedden a Pesti Központi Kerületi Bíróságon; meghallgatták Kövér Lászlót, az Országgyűlés elnökét, volt fideszes titokminisztert is.

MTI

Az ügyészség szerint Szilvásy György volt szocialista titokminiszter és Tóth Károly, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának akkori szocialista alelnöke 2008 őszén jogosulatlanul osztotta ki a bizottságban azokat a cd-ket, amelyeken Demeter Ervin és Kövér László - akkori bizottsági tagok - UD Zrt. vezetőivel folytatott telefonbeszélgetései hallhatók.
Kövér László azt mondta: időnként valóban beszélt Horváth Józseffel, az Ud Zrt. egyik vezetőjével, aki korábban a munkatársa volt; a felvételeken lényegtelen információk hallhatók, de így is jelentős érdeksérelem érte, mivel összefüggésbe hozták nevét az üggyel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!