Belföld

2011.03.25. 14:59

Orbán: egészségügyi szolgáltatással járulhatunk hozzá a líbiai vállalkozáshoz

FMH - Magyarország legfeljebb csak katonaorvosokkal, egészségügyi szolgálat rendelkezésre bocsátásával tud hozzájárulni ahhoz a NATO-vállalkozáshoz, amely a líbiai légtérben a repülési tilalom betartatására irányul - közölte Orbán Viktor pénteken Brüsszelben.

MTI

A miniszterelnök az EU-csúcstalálkozó után tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a kormány szerdán áttekinti ezt a kérdést. 
A líbiai helyzet megítélésével kapcsolatban azt emelte ki, hogy a bonyolult összefüggések között nem szabad szem elől téveszteni az alapvető célt: a nemzetközi beavatkozással emberek életét kell megmenteni. 
Arra a kérdésre válaszolva, amely a civilek és az alkalmilag felfegyverzett lakosok közti különbségtétel nehézségére vonatkozott, megjegyezte: a helyzet nem engedi, hogy "jogászkodjanak", az élet nem alkalmazkodik a merev kategóriákhoz, így ahhoz a fő célhoz kell ragaszkodni, hogy a vállalkozás emberek túlélését segítse.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!