Belföld

2011.02.11. 15:20

Szijjártó: fél éven belül megszülethetnek az átszervezésről szóló döntések

Hat hónapon belül megszülethetnek az ország átszervezése érdekében szükséges döntések - közölte Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője pénteki siófoki sajtótájékoztatóján, ahol ismertette a kormányfőnek a Fidesz-KDNP kihelyezett tanácskozásán elhangzott szavait.

MTI

A szóvivő elmondta: az ország átszervezésére vonatkozó kormányzati javaslatokat a kabinet 10 napon belül a kormánypárti frakciószövetség rendelkezésére bocsátja. Ezt követően indulhatnak, illetve folytatódhatnak a szakmai konzultációk, például az oktatással, az egészségüggyel, a munkahelyteremtéssel és az állami segélyezési rendszerrel kapcsolatban.  
Küzdelmes, sűrű év lesz - ezt mondta a kormányfő az idei esztendőről szóvivőjének tájékoztatása szerint - hozzátéve, hogy sok minden más mellett abban is szakítanak az elmúlt nyolc évvel, hogy nem az emberek feje fölött, hanem velük együttműködve szervezik át Magyarországot. 
Az elmúlt időszakot értékelve Orbán Viktor felidézte, a Fidesz-KDNP választási győzelmekor kiderült, egy csőd szélén lavírozó országot vehetett át az új kormány, ezért gyors és határozott intézkedésekre volt szükség Magyarország talpra állításához - közölte Szijjártó Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!