Belföld

2011.02.25. 15:40

Bokros nem adja vissza EP-képviselői mandátumát

FMH - Bokros Lajos nem lép vissza az Európai Parlamenti képviselőségtől - ez derül ki az MDF EP-képviselőjének Makay Zsolt MDF-elnöknek írt válaszleveléből, amelyet pénteken az MTI-hez is eljuttatott Bokros Lajos.

MTI

Makay Zsolt február 19-én jelentette be, hogy az MDF országos választmányának több mint nyolcvan százaléka gondolja úgy, hogy Bokros Lajos "méltatlan" az EP-munkára, ezért levélben fordult Bokros Lajoshoz, melyben azt kérte, március elsejével adja vissza a mandátumát, ellenkező esetben "feliratkozik a mandátumtolvajok hosszú listájára."
Bokros Lajos pénteki levelében úgy fogalmaz: "a két esztendővel ezelőtt bizalmukkal az MDF-et és engem megtisztelő választók elárulása lenne, ha feladnám azt a törekvésemet, hogy a magam eszközeivel valódi szabadelvű-konzervatív alternatívát képviseljek és jelenítsek meg mind az Európai Parlamentben, mind pedig a hazai közvélemény előtt."
Bokros Lajos ugyanakkor "tudomásul veszi," hogy a két esztendővel ezelőtt közösen, azonos értékrendi alapon elkezdett munkában Makay Zsolt a továbbiakban nem kíván részt venni.
Az MDF-es EP-képviselő levelében leszögezi: a 2009-es európai parlamenti választásokon több mint százötvenezer szavazópolgár arra a Magyar Demokrata Fórumra adta a voksát, amelynek listáját - többek között Makay Zsolt kívánságára - Bokros Lajos vezette. Vagyis - az EP-képviselő szerint - a választók legalább annyira az általa megtestesített programra és politikára szavaztak, mint általában magára az MDF-re.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!