Belföld

2011.02.03. 20:50

A Jobbik Lakon tüntetett, a cigányság helyzetéről beszélt

FMH - A "cigánybűnözés" ellen demonstrált a Jobbik a Borsod megyei Lakon csütörtökön este, ahol a sötét utcákon rengeteg ember fáklyákkal, árpádsávos lobogókkal, jobbikos és nemzetiszínű zászlókkal, illetve különböző transzparensekkel vonult végig.

MTI

Vona Gábor, a Jobbik elnöke beszédében a kormányt bírálta, annak a véleményének hangot adva, hogy az országgyűlési választás előtti ígéretekből szinte semmi sem teljesült. Feltette a kérdést: "nőtt-e a közbiztonság?" és a tömeg nemmel válaszolt a szavaira.
Úgy fogalmazott, hogy a legfontosabb intézkedés a magyar gárda feloszlatása volt, miközben létrehozták a Terrorelhárítási Központot, a tömeg pfujolással reagált az elhangzottakra. A pártelnök utalt arra is, hogy a rendezvény előtt "Kiss Róbert gárdakapitányt" előállították a rendőrök, ugyanis ruházatán a feloszlatott magyar gárda egyik szimbólumát viselte. Vona Gábor ennek kapcsán azt mondta, ha kell ő is megjelenik ebben az öltözetben, vigyék el őt is. 
A mintegy félezres kistelepülésen a politikus a cigányság helyzetéről is beszélt, kitért arra, hogy szakemberek véleménye szerint is, munkával és oktatással lehet felzárkóztatni a cigányságot, de mint mondta, "ők épp erre nem hajlandóak".
A rendezvényen egyebek mellett felszólalt Szegedi Márton, a Jobbik miskolci frakcióvezetője, aki az elmúlt időszak súlyos bűncselekményeiről tett említést, illetve Egyed Zsolt jobbikos országgyűlési képviselő és Molnár Oszkár, Edelény független polgármestere is. 
A demonstráció a kezdeti incidenst leszámítva, rendbontás nélkül véget ért, jelentős rendőri biztosítás mellett. A faluban a beszédek elhangzása után a tömeg végigvonult az utcán, ahhoz a házhoz, ahol nemrégiben bűncselekmény áldozata lett egy idős asszony. 
A tüntetésre nem csak környékbeliek és helyiek érkeztek, hanem Karcagról, Encsről, Miskolcról és többek között Ongáról is. 
   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!