Belföld

2011.01.27. 18:30

Belvíz - Tovább nőtt a kitelepítettek száma Csongrád megyében

A belvíz miatt újabb, háromtagú család volt kénytelen elhagyni otthonát, így Csongrád megyében negyvenötre nőtt a belvíz miatt kitelepítettek száma - tájékoztatta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője csütörtökön az MTI-t.

MTI

Legutóbb Dócon roggyant meg egy ház, így tizenöt településen huszonkét lakóingatlan vált emberi tartózkodásra alkalmatlanná - mondta Tátrai János őrnagy.
 Az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság területén az utóbbi napokban némileg csökkent az elöntött földek nagysága, de még mindig 828,5 négyzetkilométert borít belvíz, ebből 279,5 négyzetkilométer vetés, 244,5 négyzetkilométer pedig szántó - közölte Kozák Péter igazgató.
 Huszonnyolc szivattyútelep működik - másod- és harmadfokú készültség mellett - éjjel-nappal, tíz helyszínre pedig mobil szivattyúállásokat telepítettek. A védekezésben 240-en vesznek részt.
Az igazgatóság területén működő vízgazdálkodási társulatok másodfokú készültség mellett védekeznek. Tizenhét településen első-, huszonkilenc településen másodfokú helyi vízkár-elhárítási készültség van érvényben, Csongrádon pedig a legmagasabb fokozat mellett folyik a védekezés.
A közelmúltban 2000 januárjában volt a legnagyobb, 1080,5 négyzetkilométer az elöntött terület az igazgatósághoz tartozó részen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!