Belföld

2010.11.17. 15:57

Hagyó februárig maradhat előzetesben

FMH - A Pesti Központi Kerületi Bíróság szerdán meghosszabbította a BKV-ügyben érintett Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes előzetes letartóztatását 2011. február 17-ig.

MTI

A Fővárosi Bíróság közlése szerint a nyomozás előrehaladtával újabb bűncselekményekkel gyanúsíthatják meg Hagyót, bővülhet az eddigi gyanúsításban szereplő tényállás, és akár súlyosbodhat a gyanúsított, illetve a gyanúsítottak terhére rótt cselekmények minősítése is.
A bűncselekmények súlyossága, illetve a kiszabható büntetés nagysága miatt továbbra is tartani lehet attól, hogy szabadlábra helyezése esetén Hagyó Miklós "megkísérelné magát kivonni a büntetőeljárás alól", vagy megnehezítené a nyomozást - olvasható a bírósági közleményben.
Hagyó Miklóst a többi között bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányot okozó hűtlen kezeléssel és zsarolással gyanúsítják.
A volt szocialista főpolgármester-helyettest május 26-án helyezték előzetes letartóztatásba, miután a választásokat követően megszűnt a mentelmi joga. Május 14-én gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették.
A gyanú szerint Hagyó Miklós közvetlenül vagy közvetítőin keresztül utasításokat adott a BKV vagyongazdálkodási kötelezettséggel rendelkező egyes vezetőinek arra, hogy a közlekedési cég számára szükségtelen szerződéseket kössenek, például a HÉV utastájékoztató rendszerével, tanácsadással, kommunikációs tevékenységekkel összefüggésben. Augusztus végén zsarolással is meggyanúsították: a hatóságok szerint 2008-ban főpolgármester-helyettesként arra utasította Balogh Zsoltot, a BKV akkori megbízott vezérigazgatóját, hogy adjon át neki évente 15 millió forintot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!