Belföld

2010.09.22. 06:17

Ácsi családirtás: a kórház nem tarthatta bent a férfit

FMH - A Kisalföld szerdai számában ír arról a győri szakvéleményről, amely szerint az esztergomi kórház nem tarthatta bent öngyilkossági kísérlete után a később az ácsi gyilkosságotkat elkövető férfit.

MTI

A beteg tagadta az öngyilkossági szándékot, cselekedetét egzisztenciális és párkapcsolati problémákkal magyarázta, s reális terveket fogalmazott meg. Ezek alapján a hatályos jogszabályok értelmében nem tarthatták akarata ellenére a kórházban - írta a lap. Az öngyilkossága során beszedett gyógyszer mennyisége egyébként is oly kevés volt, hogy az nem okozott visszafordíthatatlan károsodást, még aluszékony sem lett ezektől.     A lap felidézi: a férfit pár nappal a családirtást megelőzően szállították a kórházba.     A Komárom-Esztergom megyei Ácson augusztus 19-én egy 28 éves férfi összesen 92 késszúrással megölte 27 éves élettársát, majd 10 és 9 éves nevelt fiát, végül felakasztotta magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!